• Opties op de aandelenmarkt

Opties op de aandelenmarkt

Er zijn heel veel aandelen te koop, veel te veel om op te noemen natuurlijk, een paar hele bekende aandelen zijn bijvoorbeeld Shell, tesla, amazon en apple. Als je zo'n aandeel gekocht hebt, dan bezit jij dus als het ware een stukje van het desbetreffende bedrijf en als dat bedrijf dan groter wordt, door bijvoorbeeld een hogere winst te behalen, dan groeit jouw aandeel mee met de groei van het bedrijf. Dit is heel simpel gezegd de manier om geld te verdienen op de aandelen markt.

Ook heb je bijvoorbeeld de optie om een obligatie te kopen, dit werkt net iets anders, want een obligatie is eigenlijk gewoon een lening, dus je winst hangt niet af van het succes van het bedrijf, want je krijgt gewoon het geleende bedrag terug plus de afgesproken rente.
Deze optie is natuurlijk een stuk veiliger, want als het bedrijf waarde verliest krijg je nogsteeds hetzelfde terug. Over het algemeen is het rendement van aandelen wel hoger, maar daarbij het risico ook.


De grote vraag is dan natuurlijk welke aandelen moet je kopen? Dat is niet zo 1 2 3 uit te leggen, maar ik kan je wel helpen hoe jij de beste aandelen kan kiezen en kopen. Aandelen kunnen stijgen en dalen, als een aandeel op een laag punt zit is het slim om te kopen, want als het dan weer stijgt en je het verkoopt, krijg je best veel winst. Daarom is het dus handig om naar de koers te kijken, want die vertelt je of het desbetreffende aandeel laag zit of hoog zit, en aan de hand daarvan kan je voorspellen of de koers gaat stijgen of dalen.